З презентацією книг до бібліотеки завітали Олександр Красовицький та Петро Кралюк

У цей вівторок, 9 квітня, любителі літератури міста Хмельницького мали нагоду відвідати презентацію книжок Олександра Красовицького та Петра Кралюка. Захід відбувся у Центральній публічній бібліотеці. Гості читацькій авдиторії представили видання: «Смерть у Берестові», «Королівський Гамбіт», «10 розмов про історію українських земель», «Вчора», «Сьогодні. Роман про двійників Путіна», «Завтра».

Петро Кралюк — доктор філософських наук, професор. Є автором численних робіт з історії культури України, зокрема її філософської думки. Відомий своєю історичною публіцистикою. Його перу також належить низка романів і повістей. Олександр Красовицький — письменник і видавець, засновник та генеральний директор видавництва «Фоліо». Читачеві демонструє розмаїття авторів, жанрів та тем, з якими він працює. 

Під час події автори розповіли про себе, про спільну творчу працю над трьома книжковими проєктами, першим виявом котрої стала книга «Смерть у Берестові». Детально роз’яснювали та аналізували історичне тло, на якому виникали сюжети, відзначаючи моменти, в яких дозволяли собі трішки жартувати або ж перебільшувати. Пропонували аналітично спілкуватися, розглядаючи теми держави, політики, інформації.

Представляючи книгу «10 розмов про історію українських земель», пан Олександр зазначив: «Це вже не перша моя книжка [у співавторстві. — ред.] з українськими істориками. Я відчув себе тим пересічним українцем, який цікавиться власною історією — тим, як воно все було насправді». Над нею працював разом з Петром Кралюком. Каже, що йому як читачеві на книжковому ринку постійно не вистачало гостросюжетних романів з історії України часів Київської Русі, що і стало поштовхом до творчої роботи.

А ось про те, яким чином здійснює роботу зараз «Фоліо», як відновлюється після російських обстрілів та які має плани на майбутнє пан Олександр розказав окремо, як очільник видавництва.  

Тамара Козицька, директорка ЦБС, відзначила, що на зустрічі до авторів учасники не мали багато запитань. Адже розмова, яку з ними вели пан Олександр та пан Петро, була несподіваною, емоційною, інтригуючою, вона змушувала зупинятися, думати та аналізувати, заохочувала читати книги.

Відтак презентація одержала відгук у серцях, думках та розумах кожного, хто завітав, закликавши читати та більше дізнаватися. Для своїх читачів Центральна публічна бібліотека придбала сьогодні книги. Також окремі видання книгозбірні люб’язно подарував Олександр Красовицький.