30 квітня і проєкт «День закладу культури в старостинських округах»

30 квітня у межах проєкту «День закладу культури в старостинських округах» працівники Хмельницького міського будинку культури завітали в Іванковецький ліцей, де презентували роботу закладу виступами колективів та окремих виконавців з хореографії, інструментального та театрального жанрів, акторської майстерності, майстер-класами з пісочної анімації та виготовленням власноруч іграшок, інтерактивами!

Концерт Хмельницького академічного муніципального камерного хору подарував радість та задоволення від неймовірно красивого музичного виконання всім, хто завітав на нього. Познайомили мешканців села Масівці з колективом та презентували їм цікаву програму з назвою «Українське дійство». Тепер про хор тут знають. А артисти вже готуються до презентації в Пирогівцях.

Також сьогодні мешканці села Масівці мали можливість познайомитись з одним з найцікавіших музеїв міста Хмельницького, який накопичує та зберігає його історію та популяризує її, експонуючи і детально вивчаючи. І для цього масівчанам навіть не довелося їхати до Хмельницького, адже музейники завітали до Центру культури і дозвілля села Масівці старостинського округу з центром в селі Богданівці. 

Директор Центру культури і дозвілля села Масівці Роман Велнянко представив масівчанам працівників Музею історії міста Хмельницького на чолі з директоркою Галиною Іванівною Барабаш.

Пані Галина розповіла про постійну експозицію музею та предмети різних історичних періодів, представлені в кожному з її розділів. Переглянувши невеличке промовідео про музей, юні мешканці села віртуально перенеслись у зали музею та побували на оглядовій екскурсії. Присутні з цікавістю взяли участь в інтерактивному огляді реконструйованих обладунків — чи не найпопулярніших музейних експонатів. Дітлахи залюбки приміряли зразки середньовічних шоломів.

Пізнання історії рідного краю з залученням предметного інтерактивну змотивувало багатьох дітей відвідати Музей історії міста Хмельницького разом з батьками.