Новорічний подарунок поетеси Марії Будзінської

21 грудня до центральної бібліотеки міста, на зустріч із своїми шанувальниками, завітала подільська поетеса, член Хмельницької міської літературної спілки «Поділля» – Марія  Будзінська. Важливо, що це була не просто літературна зустріч. Вчителі та учні НВК №5 для присутніх організували урок-автограф, під час якого всі присутні змогли не тільки насолодитися поезією улюбленої поетеси, а й роздати усім присутнім книжкові закладки з автографом пані Марії.

Учень 8 класу Мельник Павло підготував для гості справжній сюрприз.

«Мені дуже подобається поезія Марії Іванівни, вона сповнена щирістю, добротою, задушевністю. Змушує думати, переживати і хвилюватися, вона надихає. Одного разу, прочитавши один із її віршів «Сутність життя», мені стало цікаво звідки невгамовна поетеса черпає наснагу. Вирішив дослідити її біографію. І в мене все вийшло, а дослідження опублікував в Інтернеті, створив сторінку і Вікіпедії. Тепер кожен охочий зможе ознайомитися з життям і творчістю Марії Будзінської», –  говорить Павло.

Родзинкою  заходу  стало пісенне виконання віршів учнями школи та їх колективний відгук на поетичну збірку «З Україною в серці», що не аби як зворушило Марію Іванівну.

Під час інтерв’ю пані Марія розповіла присутнім про свої мрії та сподівання, про те чому і коли почала писати вірші, пригадала дитинство.

Ось така вона – жінка-українка. Вірші якої зачаровують, змушують уважніше подивитися навкруги та задуматися над своїм місцем у житті.

Кожен хто відвідав цей захід мав можливість відпочити душею, почути мелодійні вірші  у виконанні школярів та з уст самої авторки.

Колектив Хмельницької центральної міської бібліотеки щиро вдячний Марії Іванівній Будзінській за цінний подарунок, яким стали поетичні збірки «Чорна моя мила, яблуневий краю» та «З Україно. В серці», що вийшли друком у 2017 році.

Окрему вдячність висловлюємо і організаторам заходу – представникам навчально-виховного об’єднання №5 за чудову творчу зустріч.