Музичні шедеври від «Royal-mix»

21 грудня в малій залі Хмельницької дитячої школи мистецтв відбувся концерт фортепіанного квартету «Royal-mix», яких об’єднала спільна любов до музики. У концертні програмі, яка тривала близько години були представлені  відомі твори великих композиторів: С. Прокоф’єва, С. Рахманінова, П. Чайковського, Й. Штрауса, М. Скорика, А. Бабаджаняна, А. Цфасмана, А. Лавіньяка. А. П’яццола, Ж. Бізе. Переклала твори для виконання у вісім рук учасниця квартету – Валентина Верзун.

Під час концерту в залі панувала тепла, дружелюбна атмосфера. Виступ фортепіанного квартету продемонстрував присутнім результат кропіткої роботи. Кожен виконаний твір ніс у собі заряд позитивної енергії, розмаїття тембрів та звуків, душевної теплоти та супроводжувався цікавими розповідями з творчого життя композиторів. Окрасою концерта стало соло на скрипці «Облівіон» А. П’яццоло у виконанні Лілії Горобець. Найвищою оцінкою виконавського рівня стали нестихаючі оплески слухачів та вигуки «Браво!».

Хоча колектив, створений не так давно (у 2013 р.), але його учасниці – Ксенія Савчук, Вікторія Бачинська, Валентина Верзун та Олена Степанець сповнені натхнення, ентузіазму та бажання виконувати ансамблеву музику. За цей проміжок часу квартет підготував та провів три сольних концерта, є постійним учасником шкільних тематичних вечорів та концертів, став лауреатом міського конкурсу викладацьких колективів «Музична палітра – 2014 р.», «Музична палітра – 2016 р.», всеукраїнського мистецького фестивалю-конкурсу м. Кам’янець-Подільський 2017 р. Сподіваємось, що такі виступи надихатимуть юних музикантів на великі творчі звершення.