Відкриття виставки військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі»

16 лютого о 15:00 в приміщенні музею історії міста Хмельницького (вул. Проскурівська, 30) відбудеться відкриття виставки військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі» хмельничанина Геннадія Совви. На виставці буде представлено масштабні моделі військової техніки часів Другої світової війни у відповідному антуражному оточенні.

Військово-історична мініатюра – один з найоригінальніших видів колекціонування та один з найяскравіших різновидів образотворчого мистецтва одночасно. Неможливо, займаючись вивченням військової історії, не захоплюватися мініатюрою. Крім безсумнівної пізнавальної складової, це ще й престижно: сьогодні колекціонування військово-історичної мініатюри входить до десятки найдорожчих хобі у світі.

Завдання художника-мініатюриста полягає в тому, щоб за допомогою фарб вдихнути життя в невеличку фігуру, створювати діорами з декількох фігур з певним сюжетом та оточенням. Тут доводиться планувати сцену з урахуванням правил композиції та використовувати відповідний антураж для отримання найбільш видовищного та драматичного результату, аби глядач повірив у реальність мініатюри. Все це ви можете побачити на роботах Геннадія Совви, відвідавши виставку.

Запрошуємо всіх бажаючих торкнутися історії в мініатюрі!