В переповненому залі обласної філармонії своє 25-річчя з дня заснування відсвяткував муніципальний естрадно-духовий оркестр

Справжнє феєричне свято отримали в подарунок містяни 15 лютого від Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру, який презентував своє 25-річчя з дня заснування концертною програмою «Краще за 25..».

Між вітаннями колективу з ювілеєм міським головою Симчишиним Олександром Сергійовичем, начальником управління культури і туризму Ромасюковим Артемом Євгенійовичем, колегами закладів культури звучали музичні твори українських та зарубіжних композиторів, що полюбилися шанувальникам колективуі виконувалися в концертних програмах продовж багатьох років.

Це «Вулиці мегаполісу», «Українська рапсодія», «Арабеска», «Danzone», вокальні твори «Грай, музико моя» та «Тече вода» у виконанні чарівної солістки оркестру Марини Українець, «Намалюю тобі зорі» у виконанні знову ж таки чарівної солістки оркестру Інни Гласової, «Дракула» у виконанні Дар’ї Сохрякової. Вперше прозвучавши на цьому концерті і, судячи з оплесків, вже стали улюбленими пісні у виконанні соліста оркестру Павла Дасюка «Біла голубка» (з репертуару Олега Винника) та «Hurricane».

З ювілеєм колектив оркестру та днем закоханих усіх привітала заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія у супроводі вихованців акторської школи «Пармезан» піснею «My funny Yalentine».

Яскравих фарб святковому концерту додав виступ Артема Ромасюкова з піснею «Historia» у супроводі ансамблю бального танцю «Успіх».

І справжнім сюрпризом для слухачів став виступ колишньої солістки оркестру, а сьогодні талановитої зірки української естради Міли Нітіч, яка виконала три пісні «Пшеничне перевесло», «Маладе» та  «Themoon» під бурхливі оплески шанувальників.

Кульмінацією у концерті стали твори «U.M.C.A.» та улюблена слухачами неперевершена «Ватра» В. Матвійчука, яка передає весь багатограний колорит Гуцульщини. Те що твори виконувалися під запальний танець мажореток (художній керівник Олександр Мильніков), надавало всій постановці особливої феєричності, яка ще й  завершилась святковим феєрверком.

Бурхливі оплески, позитивні емоції та гарний настрій аудиторії стали подякою музикантам за їх плідну ї таку необхідну працю в наш непростий час.

Цей концерт – це свого роду звіт мистецького колективу перед хмельницькою громадою, в який колектив вложив весь свій професіоналізм, майстерність і душу… 

 

Фото Миколи Шафінського