Концерт Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру

18 березня в залі обласної філармонії відомі джазові композиції дарував Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр з чарівною «леді джазу», солісткою вечора, заслуженою артисткою України Фатімою Чергіндзією.

Це далеко не перший спільний проект оркестру з відомою співачкою. Достатньо згадати «Джаз під зорями» в м. Києві, зустріч з корифеями рівненського джазу в м. Рівному, джазовий форум «Джаз-фест Поділля».

Концерт відкрили популярні джазові стандарти інструментальні композиції Вана Морісана «Танець місяця» та «Золоті свінги» Стіва МакМілланда, які слухачі зустріли бурхливими оплесками. У виконанні Фатіми Чергіндзії прозвучали легендарні пісні «Віднеси мене до місяця» та «TisketaTasket»з репертуару таких відомих джазових виконавців як Елла Фіджеральд та Даяна Кролл, «Безглуздо бажати бути з тобою» з репертуару Білі Холідей, «MoonRiver» в авторстві відомого кінокомпозитора Генрі Манчіні, «Лихоманка» з репертуару легендарної Пегі Лі.

Впродовж вечора прозвучали також Архаїк блюз Веніаміна Мясоєдова, де соло на саксофоні виконав Роман Чернюк та Блюз в стилі рок, де соло на саксофоні виконав Євген Йонко та багато інших джазових хітів.

В цілому від концерту поціновувачі джазу отримали масу яскравих вражень та позитивних емоцій.