Фестиваль писанок «Великодній дивосвіт»

З 2 по 22 квітня 2018 року на майдані біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка проходитиме фестиваль писанок «Великодній дивосвіт».

Мета фестивалю:  підтримка та популяризація українських народних традицій, залучення дітей та молоді до занять різними видами народного мистецтва, вивчення  культури та історії українського народу.

Організатори фестивалю: Хмельницька міська рада, управління культури і туризму.

Фестиваль писанок «Великодній дивосвіт»  – етнокультурний проект, заснований у 2017 році. Це – свято живих народних традицій з розпису писанок, яке збирає  найкращих художників та просто аматорів міста для того, аби створити великі і малі великодні арт-об'єкти, створити власноруч традиційні писанки, крашанки та дряпанки. Це – виставка українського національного мистецтва просто неба у старовинній пішохідній частині міста Хмельницького поблизу кінотеатру імені Т.Г.Шевченка.

Традиційно пройдуть майстер-класи за участю викладачів образотворчого мистецтва початкових мистецьких навчальних закладів, на яких всіх бажаючих ознайомлять з технікою  розпису та використанням подільських кольорів та символів у розписі писанок.

Долучитися до Фестивалю може кожний, відвідавши експозицію та майстер-класи.

Для участі у майстер-класах  необхідно виконати декілька нескладних кроків:

- записатися заздалегідь, щоб організатори могли сформувати групи учасників;

- придбати дерев’яну заготовку для писанки або яйце, писачок, щоб взяти з собою на майстер-клас;

 - прибути своєчасно на місце проведення майстер-класу.

Організатори сподіваються, що фестиваль «Великодній дивосвіт» в історичному центрі нашого міста приверне увагу до правічних українських традицій, а диво-писанки створять справжню атмосферу Великодня, подарують всім щирі позитивні емоції, стануть прекрасною фото зоною та гарним подарунком для хмельничан та гостей міста.

Запрошуємо хмельничан, особливо дітей та молодь, долучитися фестивалю!


За додатковою інформацією звертайтеся:

(0382)65-77-69; 61-62-92; e-mail: kultura_xm@ukr.net