Любіть Україну та мову її солов’їну

Ми – українці – велика родина,
Мова і пісня у нас солов’їна.
Квітне в садочках
червона калина,
Рідна земля для нас всіх – Україна.

23 березня у Хмельницькій дитячій музичній школі №2 відбувся концерт української пісні під назвою: «Любіть Україну та мову її солов’їну». Метою заходу було прагнення висвітлити необхідність для народу шанувати та плекати йогомовну культуру – духовну скарбницю нації.

Український народ має автентичну та винятково багату,самобутню культуру. А найголовнішою його ознакою – є мова – його найбільша духовна цінність, виплекана у народній пісні, збережена та виспівана поколіннями. Зукраїнських слів проросла наша мова, а з музичних нот у поєднанні з українською мовою проросла чудова пісня.

  

У концерті звучали прекрасні твори про мову та українське слово, їх багатство, невичерпність та милозвучність. Учні, з душевним трепетом у пісні, зверталися до присутніх з покликом любити, вивчати, пишатися та поважати свою рідну мову.

У концертній програмі брали участь учні та викладачі вокально-хорового відділу школи: зведений хор вокально-хорового відділу (керівник Лілія Петрусь, концертмейстер Олена Прохніцька), хор учнів молодших класів інструментальних відділів (керівник Ірина Гнаткова, концертмейстер Іоанна Барвік) та хор учнів старших класів інструментальних відділів (керівник Ірина Коршунова, концертмейстер Інна Аріон). Милозвуччя української пісні подарували глядачам учні класу сольного  співу викладачів Маріїї Айдемірової та Тетяни Килимник.

Якщо в народу відібрати його мову, він зникне, втративши культуру та історію. Ось як про це свого часу сказала Ліна Костенко: «Нації вмирають не від хвороб, спочатку їм відбирають мову». Тому недарма мову називають душею народу, яку потрібно зберегти чистою і красивою.