Майстер-клас для викладачів Хмельницької дитячої школи мистецтв з писанкарства

27 березня в Хмельницькій дитячій школі мистецтв пройшов перший майстер-клас, присвячений  техніці писанкарства. Провела майстер-клас викладач образотворчого відділення Чебан Олена Миколіївна. Учасники заходу із задоволенням поринули у атмосферу пізнання прадавнього мистецтва, у таємничий світ традиційних символів та техніки розпису яєць. 

 

Викладач з радістю поділилася своїми знаннями, цікаво та доступно пояснила гостям  основи непростоі  техніки писанкарства. Відомо, що писанки здавна слугували оберегами, бо кожен знак ніс сакральне значення.  Учасники майстер-класу  зашифрували у своїх писанках власні  побажання. Власноруч розписане яйце вони зможуть подарувати своїм близьким у велике свято Великодня.

 

Дякуємо нашим гостям за те, що, не зважаючи на швидкоплинність сучасного життя, знайшли можливість і провели його з нами. Завдяки вмілому керівництву Олени Миколаївни усі присутні  потрапили у чарівний світ народного мистецтва, виготовили власний оберіг-подарунок. Майстер-клас не залишив нікого байдужим, приніс втіху і задоволення гостям, а керівнику можливість поділитися своїми знаннями і досвідом.