Свято лірики та поезії «В моїй душі поезії крило»

У мікрорайоні Книжківці до Міжнародного дня поезії відбулася зустріч із членами обласної спілки письменників.

Делегацію майстрів слова очолили голова обласної спілки письменників Петро Маліш та директор обласного літературного музею Василь Горбатюк, – автор оповідань, повістей, романів, лауреат багатьох літературних премій.

До свята приєднались учасники вокального колективу «Книжківчанка» (худ. керівник Радецький Олексій), який діє при місцевому клубі «Книжківці» (зав. клубом  Стадник М.В.). Василь Горбатюк, – ведучий свята, розповів з якої нагоди зустрілись присутні, сказав вдячне слово генію української поезії – Тарасу Шевченку, прочитав вірш «Брат», подарував шкільній бібліотеці добірку творів подільських авторів та поділився спогадами, як у юності, разом із старшокласниками району перебував у трудовому таборі в Книжківцях, а після трудового дня грали у футбол на місцевому стадіоні та організовували вечори відпочинку, танці для молоді у клубі «Книжківці».

У всіх виступах простежувалось тонке відчуття психології дітей талановитими майстрами слова та пісні, вміння захоплювати аудиторію поетичним словом та піснею, розуміння цікавості дітей до всього нового.

Поетичне слово перекликалося із журливими та запальними народними піснями, які виконував вокальний колектив «Книжківчанка». А завершилась зустріч піснею «Червона калина», приспів якої співали всі присутні учасники свята.

Свято лірики та поезії залишило найкращі враження у всіх учасників та небайдужими кожного.