Великодні майстер-класи від викладачів Хмельницької дитячої школи мистецтв

Незважаючи на те, що холод і мряка заважають вступити у повні права теплій весні, хмельничани все ж активно готуються до світлого свята Великодня, одного з найбільш значущих та важливих свят для кожного християнина. Так, викладачі класів образотворчого мистецтва філії Хмельницької дитячої школи мистецтв з 27 по 29 березня провели серію передсвяткових майстер-класів.

27 березня Кирнична Світлана Іванівна провела майстер-клас із виготовлення безвузликової «Ляльки-мотанки»  у Хмельницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання послуг). Відвідувачами якого є люди пенсійного віку. Учасники майстер-класу із задоволенням поринули у процес створення українського оберегу і отримали величезне задоволення від  цікавої розповіді та компетентного підходу викладача. За це, Світлана Іванівна, була відзначена керівництвом центру подякою за організацію та проведення  корисного навчання.

29 березня відбувся майстер-клас із виготовлення великодньої листівки та підставки під писанку  для відвідувачів бібліотеки-філії №11 Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи та вихованців Хмельницького обласного дитячого будинку. Під час майстер-класу  Світлана Іванівна розповіла дітям про виникнення паперових технік різних народів світу, з виробами у стилі «об’ємна аплікація»  та навчила власноруч створювати подібну красу. Діти виготовили прекрасні великодні листівки та підставки під писанки. Атмосфера прийдешнього свята настільки захопила усіх учасників, що вироби, створені маленькими умільцями,вийшли дуже позитивними та сповненими щирою дитячою безпосередністю.

З давніх-давен, під  час приготування до Великодня, українці велику увагу приділяли традиційній писанці, адже саме вона є одним з найважливіших атрибутів цього свята. ЇЇ виготовляли протягом Великоднього посту для окраси храмів, оселі  і святкового кошика.

Напередодні величного свята і дорослі, і діти прагнуть навчатись малювати пасхальне яйце. Саме тому 28-29 березня у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбувся майстер-клас із писанкарства для наймолодших відвідувачів бібліотеки. Захід провела викладач класів  образотворчого мистецтва філії ХДШМ Музика Уляна Вікторівна. Викладач ознайомила діток із цікавою інформацією щодо історії писанки та її різновидів, символіку кольорів та орнаментів, техніку та традиції розпису в різних регіонах України. У чудовій творчій атмосфері кожен зміг власноруч створити свою унікальну писанку та крапанку  – оберіг для сім’ї та чудовий великодній подарунок.

 

Отож, під час проведення пасхальних майстер-класів, викладачі образотворчого мистецтва ХДШМ максимально доклали зусиль, щоб відвідувачі отримали цікаву та корисну інформацію, задоволення від процесу створення виробів, а також  чудовий настрій до прийдешніх свят.