«Лідер читання -2018» у міських бібліотеках

20 квітня в центральній бібліотеці для дітей №12 відбувся II міський тур Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання 2018». Конкурс зібрав тих дітей, для яких книга є не тільки джерелом знань, а й другом і помічником, який порадить, збадьорить, навчить.

Журі нагородило 14 найкращих читачів міста, які здобули перемогу в 1-му турі. 

Відкрили конкурс голова журі, головний спеціаліст управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Прокопенко та член журі письменниця, член обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», кандидат філологічних наук Марія Дем’янюк. Вони привітали учасників і побажали  всім цікавого змагання, гідно представити свої бібліотеки в конкурсі.

«Раді бачити стільки молодих, розумних і талановитих читачів міських бібліотек. Саме книги допоможуть вам знайти гідне застосування своєму розуму і талантам. Участь у подібних конкурсах дає поштовх до самореалізації»,  наголосила Світлана Прокопенко.

Конкурс пройшов у форматі «Весела подорож», учасники були пасажирами потягу, який прямував у місто Читайликів і зупинявся на станціях: «Інтелект-старт», «Флешбук», «Всезнайко» та «Книжковий батл». На станції «Інтелект-старт» відбулася усна вікторина. На станції «Флешбук» діти презентували себе та свою улюблену книгу. На станції «Всезнайко» діти письмово давали відповіді на запитання та з літер слова ЛІТЕРАТУРА складали якнайбільшу кількість слів.

Конкурс видався феєричним та яскравим для всіх його учасників та глядачів. На свято завітали вихованці дитячої музичної школи №3, які привітали учасників своїми виступами та отримали у подарунок книги. Оскільки діти були дуже активні, креативні, ерудовані, переможця обрати було нелегко. І два учасники з 5-их, та два учасника з 6-их класів попрямували на станцію «Книжковий батл», на якій виборювали свою перемогу.

 

Переможцями стали Шостацький Богдан – читач центральної бібліотекиОнофрійчук Юлія – читачка бібліотеки-філії №8.

«Коли серед переможців я почувсвоє прізвище, радість та хвилювання наповнили моє серцеЗвісно, я розумію, що без бібліотеки, без тих знань та вмінь, якими ділятьсязі мною книги, я б ніколи не досяг цієї перемоги», – поділився своїми враженнями Богдан Шостацький.

Бажаємо Богдану і Юлі здобути перемогу серед найкращих читачів області!