Святковий концерт зразкового дитячого гурту «Берегиня» з нагоди 25-річчя

26 квітня у великій залі Хмельницької дитячої школи мистецтв відбулося справжнє чудове свято народної творчості. Своє 25-річчя відсвяткував зразковий дитячий фольклорний гурт «Берегиня» під керівництвом Ульяни Сідлецької та під музичний супровід незмінного концертмейстера гурту Олега Пірога. Усю самобутність українського народу, а саме нашого Подільського краю ми могли бачити сьогодні на сцені школи. 

 

У першому блоці були представлені веснянки і гаївки. Другий блок  це Купала, обжинки та фрагмент українського традиційного весілля. Третій блок включив у себе жартівливі та ліричні пісні. У четвертому блоці виступали солісти гурту.

 

На концерт завітали і випускники гурту – Злата Царик, Анастасія Ускова, Лідія Козак, Вікторія Гунченко та Анастасія Кучер. У їхньому виконанні ми мали змогу насолоджуватися усією ніжністю ліричної пісні. Також прозвучали музичні привітання від запрошених гостей - фольклорних дитячих гуртів «Златограйчик» (ДМШ №3) керівник Злата Царик і «Богодар» (ЦНВУМ) керівник Анастасія Ускова та новоствореного гурту «Живиця» – учасники якого наші випускники та керівники колективів. Також випускники висловили слова вдячності своєму першому керівнику, фундатору дитячого фольклорного гурту «Берегиня» – Цимбалюк Світлані Дмитрівні.

 

До привітального слова з нагоди 25-річчя зразкового колективу долучилися: начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради – Ромасюков А. Є., директор ХДШМ – Тарчевський А. С., директор Хмельницького ОНМЦКіМ – Клименко А. Б. та заступник директора з навчально-виховної роботи музичного відділення ХДШМ – Васячкіна Л.В. З музичним дарунком виступив і народний аматорський ансамбль народних інструментів «Забава» під керівництвом Юрія Созонюка.

 

Вела концерт кандидат мистецтвознавства – Олена Дудар –справжній професіонал своєї справи, яка вивчає і досліджує культурні традиції, обряди та пісні народу Поділля.Усі учасники прекрасного свята українського фольклору побажали своїм вдячним глядачам многії літа.