Ігор Байдак. Щиро і пізнавально про рідний край читачам бібліотек міста

Ігор Байдак: журналіст, краєзнавець, поет, фотограф, колекціонер. Він вас захопить і потягне у свій світ – іронічно і у віршах мандрувати рідним містом.

«Я описав усе наше місто, майже всі пам’ятники, вулиці у гумористично-віршованій формі у книжці «Проскурів у кишені». Я придумав цікавий сюжет, а художниця Олена Янчук  втілила його: їде на Харлєє Богдан Хмельницький на перехресті, стоїть вказівник «Проскурів», а він везе табличку «Хмельницький» – їде перейменовувати наше місто», – розповідає Ігор Байдак.

 

Комусь спадала на думку ще така ідея? Точно ні. Ігорю Байдаку є чим ділитися, він має про що розповісти, а на додаток ще й розкриє свою життєву філософію: «У житті важливо досягнути своїх вершин та робити добро, яке обов’язково повернеться кожному».

З метою популяризації місцевого туризму та вдосконалення знань юнацтва про Хмельниччину у бібліотеках-філіях Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи відбулися зустрічі з краєзнавцем Ігорем Байдаком.

 

Із соковитим гумором, веселим драйвом, захопливою наснагою автор презентував нові збірки «До і після…» та «Проскурів у кишені».  Пан Ігор читав свої вірші, розповідав про місто Хмельницький та далекі подорожі, занурював кожного в особисті яскраві враження.

Насамкінець учасники заходів ділилися враженнями (бо після такого хотілося збирати рюкзака – і вперед до мандрів).