Мистецькі події травня

Два дні, 11 та 12 травня, у Хмельницькому відбувався Jazz Fest Podillya

Два дні на двох сценах у середмісті Хмельницького проходив V фестиваль джазової музики Jazz Fest Podillya. Сьогодні джаз впевнено завойовує українську публіку, бо в ньому імпровізація, свобода, гострі синкопи і ритм зливаються у чудових і звабливих звуках саксофона, низької  бас-гітари та дзвінких барабанних тарілках, утворюючи завжди несхожий, завжди різний зразок прекрасного злагодженого звука у повільних романтичних чи швидких та грайливих композиціях.

Фестиваль джазової музики «ДжазФестПоділля» було започатковано у Хмельницькому у 2005 році з ініціативи викладачів Хмельницького музичного училища імені В. Заремби Віктора Бернацького, Леоніда Олійника, Петра Максименка за підтримки управління культури Хмельницької міської ради. Ідея цьогорічного фестивалю – познайомити містян з колективами, що представляють знані центри джазових фестивалів в Україні: Київ, Одеса, Вінниця. До цього переліку додаємо Хмельницький!
Фестивальна програма, окрім концертів, включала і просвітницький захід – майстер-клас Олексія Пєтухова, який проходив у музичній школі №1 та традиційний джем сейшн по завершенню фестивалю у нічному клубі «Hot Club».

Учасники цьогорічного фестивалю: Танок на майдані Конго з програмою «Джазі», Ольга Лукачова – Volga: funk (м. Київ), OferJazzBand (м. Київ), квартет піаніста Олексія Пєтухова (м. Одеса), «The Hypnotunez» (м.Вінниця), Julinoza (м. Одеса), Муніципальний естрадно-духовий оркестр (м.Хмельницький), Естрадний оркестр Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, Проскурів-Сіті бенд Хмельницького музичного коледжу імені В.Заремби, Big-Bend дитячої школи мистецтв (м.Хмельницький), гурт «Експромт» дитячої музичної школи №2 (м.Хмельницький), гурт «LaChicaBossa» (м.Хмельницький), гурт «FreeJam» (м.Хмельницький).

Більше фото та відео на сторінці Jazz Fest Podillya у Фейсбук.


Відкриття туристичного сезону

Цьогоріч відкриття туристичного сезону припало на другий день фестивалю "Джаз-Фест Поділля". Віртуальною та реальною екскурсією, живими скульптурами та історичним квестом відкрили туристичний сезон у Хмельницькому. Залучити якомога більше гостей до міста мають намір завдяки різноманіттю фестивалів. Це, так званий, «подієвий туризм». Детальніше у сюжеті МТРК "Місто". 


У Хмельницькому святкували День матері

У другу неділю травня відзначається день найдорожчої у житті кожної людини – мами. Це гарне свято, коли можна нагадати найдорожчій людині про те, що ви її любите, поважаєте і цінуєте. З нагоди свята у неділю, 13 травня, на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка та в однойменному сквері відбулося чимало цікавих різноманітних заходів. Для дітей та їхніх матусь організовано майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, фотовиставку «Я і родина моя», виставку художніх робіт учнів класу інклюзивної освіти дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Усі охочі мали можливість сфотографуватись у фотозоні «Квіти для мами», послухати виступи дитячих фольклорних колективів міста, взяти участь у різноманітних забавах. Та найбільше маленькі хмельничани чекали на виставу просто неба «Уроки матінки кози» обласного академічного театру ляльок «Дивень».

Завершилось свято театралізовано-концертною програмою «Так будь же ти благословенна, мамо!» за участю учнів загальноосвітніх навчальних закладів та закладів культури міста.

Більше фото можна переглянути за посиланням


Фестиваль Rock&Buh 2018

25, 26 та 27 травня у Хмельницькому вдруге пройшов масштабний рок-фестиваль Rock&Buh. На березі Південного Бугу впродовж цих трьох днів діяло дві сцени, де виступали десятки відомих українських гуртів та два гурти з Білорусі та Великобританії. Хедлайнерами цьогорічного фестивалю були "Воплі Відоплясова", "Антитіла" та "Мотор'ролла". На території знаходився подіум для людей з інвалідністю. Захід відвідали десятки тисяч відвідувачів.

Більше фото та відео на сторінці фестивалю у Facebook

Інформація з сайту Хмельницької міської ради