Лора Підгірна презентувала роман «Омбре. Над темрявою і світлом»

10 липня у центральній бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи відбулась презентація роману подільської письменниці Лори Підгірної «Омбре. Над темрявою і світлом». Він присвячений історії тамплієрів на Поділлі. У «Омбре…» з історичним минулим ХІІІ – початку ХІV ст. переплітається сучасне: девіз вестерну – «Все у світі замішане з однієї глини».

У 2017 році ця книга стала дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Романи».

На думку пані Лори, історія – то є бренд, що може приносити гроші громаді. Завдання авторів – досить просвітницьке – привабити читачів, аби ті і подорожували, і вивчали історію.

«Вищий пілотаж – коли автор може художнім словом говорити про складні історичні речі, коли на історичному тлі розгорнуте таке дійство», – відзначили на презентації читачі.

У ЦБ для авторки підготували сюрприз. Оксана Мергут, керівник Центру анімаційних мистецтв, показала історичну пісочну анімацію за мотивами презентованого роману.

У рамках проекту «Літературний туризм» ХМ ЦБС організовувала презентації у Хмельницькому і попередніх романів Лори Підгірної із серії «Пригоди Марка Шведа»«Червона Офелія» та «Печатка святої Маргарити».

Повідомляємо, що романи Лори Підгірної «Червона Офелія», «Печатка святої Маргарити», «Омбре. Над темрявою і світлом» придбані для усіх бібліотек ХМ ЦБС.


Лора Підгірна – подільська письменниця, журналістка, громадська діячка, авторка проекту «Літературний туризм».