Свято Івана Купала в мікрорайоні Книжківці

Купало! Грало сонечко на небі. Шануючи традиції своїх предків, відзначили свято літнього сонцевороту – Івана Купала в мікрорайоні Книжківці.

З кожним роком кількість учасників збільшується. З самого ранку завідуючий клубом «Книжківці» Стаднік М.В. з хлопцями назбирали хмизу та квітів, закопали Марену біля клубу. А далі дівчатка за допомогою старших учасників свята: Козак Раїси, Стаднік Ганни, Бугаєвої Валентини, Марцонь Галини, Пищик Ольги, Іванюк Валентини – провели майстер-клас, сплели Івана-Купала, звили безліч барвистих віночків, та прикрасили Марену.

Музичний супровід свята купальськими піснями забезпечив Сорока Максим та вокальний колектив «Книжківчанка». Ведучі свята – Стадник М. та Коляденко В. привітали всіх учасників. Чудові народні пісні подарував присутнім дует «Оксамит». Пищик Євген виніс до Марени Івана Купала, а дівчата та дітки повели навкруг них купальський танок та хоровод. Далі скупали та розірвали Купало. Дівчатка пустили на воду віночки, хлопці запалили вогнище.

Народні гуляння завершилися молодіжною дискотекою, яка продовжувалася до опівночі.

Місцевий підприємець – Стаднік Лілія Миколаївна за звичаєм пригостила учасників свята варениками з вишнями, молодою картоплею та малосольними огірками.