У центральній бібліотеці тестували нову модель гри «Світ Громад»

17 липня у центральній бібліотеці міста Хмельницького грали у «Світ Громад». Цього разу за ігровим столом – працівники книгозбірні, що вчилися-розбиралися, як за 3-4 години побудувати власну модель суспільства.

У режимі реальної гри тестували модель «Гра «Світ Громад» – нові можливості сучасних бібліотек». Будували громаду щасливих людей. На початку ледь не плакали, розуміючи що життєві обставини загнали всіх разом і кожного окремо у борги та хвороби. Але в третьому раунді об’єдналися – і спільними зусиллями, крок за кроком, таки виграли. Висновки, які зробили нині, допоможуть бібліотекам впровадити актуальні послуги, корисні для людей, налагодити нові партнерства і знайти своє місце у громаді уперіод реформ.

Валентина Свириденко: «Було круто! Гра, без перебільшеннясуперова! Вперше задумалась про наші податки: куди вони йдуть і як їх використовують. Для себе зробила висновок, що запорука успішної громади – досвідчені професіонали, щоочолюють її!»

 

Катерина Посикалюк: «Це щось неймовірне! «Світ Громад» – не просто гра і не проста гра. Вона допомогла мені дізнатись і зрозуміти механізми управління містом та роль у них кожного члена громади. При тому це весело, захопливо та азартно

«Світ Громад» є симулятором розвитку справжньої громади: коли люди грають, вони розуміють, як працюють органи місцевого самоврядування, чому платяться податки, для чого створюються муніципальні об’єкти. Це своєрідний тренінг, під час якого в учасників ще й формується податкова культура.

Готові ділитися досвідом!

Грати у «Світ Громад» можуть люди різного віку (14+). Для цього потрібне бажання та декілька годин вільного часу.

 

Приходьте грати, а точніше – навчатися!


Хмельницький цікавий



Майстерклас до Великодня



"Читати, щоб бути в тренді": як пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання