Успіхи хмельницьких мажореток «Альфа» на Чемпіонаті Європи

Наприкінці серпня Народний колектив мажореток «Альфа» знову захищав честь країни на 15-ому Чемпіонаті Європи з мажорет-спорту у місті Опатія (Хорватія). 

Кращі дівчата колективу наполегливо готувалися усе літо, аби гідно представити 17 нових композицій. Колектив виступав у трьох вікових категоріях (кадетки - молодші, юніорки - середні, сеньйорки - старші).

Попри довгу дорогу до Хорватії, уже в перший день змагань дует кадеток Заговора Вікторія та Єфімова Софія здобув золоті медалі. У міні-формації (кадет) дівчата перемогли своїх конкурентів з 7 європейських країн та стали першими. Юніорки у формації дует та міні посіли 4 місце.

Наступний день був сповнений хвилюванням, оскільки дівчата виступали у День Незалежності України, вони приклали максимум зусиль, старання та майстерності, щоб перемогти та присвятити свою перемогу Україні  і їм це вдалося. Команда «Альфа» стала чемпіонкою Європи та отримала кубок та медалі з великим відривом у 1.5 бала від суперників.

«Наше щастя було безмежним. У День Незалежності організатори проводили святкову ходу європейських мажореток з України, Чехії, Угорщини, Польщі, Франції, Болгарії, Хорватії з оркестром. Наші дівчатка йшли у стилізованих національних костюмах з прапором України. Під час ходи до них підходили відпочивальники та туристи з України і вигукували «Слава Україні!», фотографувалися з ними на згадку. Колектив отримав спеціальний приз за найкращі стилізовані національні костюми від мерії міста Опатія та організаторів чемпіонату», - розповідає художній керівник «Альфи» Олександр Мильніков.

Солістки старшої категорії колективу «Альфа» Москаленко Ірина та Понось Марина стали чемпіонками Європи у  дуеті, а Ольшанська Дарія та Кравчук Дарія посіли 4 місце, до 3 місця їм не вистачило 0.01 бала. З композицією «Василина» та «Агент 007» (прапори) команда стала чемпіоном Європи. Наполеглива праця дівчат, художнього керівника Олександра Мильнікова та хореографа Наталії Мильнікової принесла бажані результати: 6 перших місць та багато композицій, котрі увійшли у 10 кращих.

Увесь вільний час дівчата купались у Адріатичному морі, спілкувалися з командами інших країн. Приїхали додому сповнені емоцій та сил, щоб готуватись до наступних змагань.


Джерело: www.khm.gov.ua