Тарноруда. Під Знаком Білої Троянди...

15 листопада у центральній бібліотеці м. Хмельницького  у рамках проекту «Літературний туризм» відбулася презентація краєзнавчого фото-альбому “Тарноруда. Під Знаком Білої Троянди…”. Автором ідеї та редактором книги є письменниця, журналістка, громадська діячка Лора Підгірна.

Один із авторів проекту громадський діяч та краєзнавець Андрій Майхер долучився до презентації через скайп-зв’язок.:«Тарноруда – це застигла історія, музей під відкритим небом, відкрита і варта уваги дослідників та любителів історії».

«Це невеличка фото-мандрівка Тарнорудою, яка має усе, що може увійти сьогодні до скарбниці Волочищини туристичної, приваблювати гостей з усієї України та закордоння: і старий Сатанівський тракт, і Тарнорудський некрополь, де спочиває пивовар, що варив пиво на 100 років раніше, ніж почало свій шлях легендарне Львівське, і єврейський кіркут, і церква-костел святого Станіслава, зведена коштом Ізабели Чарторийської та князя Станіслава Любомирського в 1816 р., і маєток Мордвінових – унікальна архітектурна пам’ятка у неоготичному стилі», – розповіла під час презентації авторка.

«Це унікальне, містичне місце з власними легендами та загадками. Коли перебуваєш там, то відчуваєш себе в іншому часовому просторі. Автори проекту долучилися до розробки стратегії розвитку туристичної Тарноруди. Я пишаюся тим, що була частиною цього проекту», – поділилася враженнями громадська діячка Аліна Коваль.

Всі присутні здійснили фото-мандрівку оповитою легендами та дивовижними історіями стародавньою Тарнорудою.