Літературний марафон «Читай українською» стартував у міських бібліотеках

18 вересня у філіях Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи розпочався літературний марафон «Читай українською», який проходить у рамках святкування Дня міста Хмельницького. Протягом двох тижнів у всіх міських бібліотеках організовують зустрічі з місцевими літераторами. Вони презентують свої книги, видані за Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською».

За перші два дні марафону (18 і 19 вересня) відбулося уже 12 заходів, які відвідали майже 400 дорослих і маленьких хмельничан. Літературний скайп-міст «Прем’єра книги – 2018» був першим етапом марафону і дав змогу значний аудиторії хмельницьких читачів познайомитися з місцевими літературними новинками.

Свої книги уже презентували Наталія Поліщук («Час квітів»), Марія Дем’янюк («Марійчині казки»), Ніна Шмурікова-Гаврилюк («Місячний калейдоскоп»), Кузьма Матвіюк («І ми цей шлях пройшли»). Галина Корицька, Петро Савчук, Степан Шкапій, Оксана Радушинська, Ігор Байдак, Віталій Міхалевський та інші зустрілися із читачами бібліотек різних мікрорайонів міста.

Петро Маліш (19 вересня, на творчому заході у філії №7) підтвердив необхідність підтримки літературних програм та книговидання: «Читання – це генератор розуму і душі. Матеріальне  – це одне крило, духовне – це друге. Якщо ми будемо розвивати духовність, тобто літературу та мистецтво, то будемо набирати висоту та летіти, як усі цивілізовані країни».

Літературний марафон триваєі набирає обертів. У бібліотеках для жителів міста відбудеться ще цілий комплекс творчих заходів, серед яких – презентації, виступи письменників, зустрічі, ярмарок та ін. Слідкуйте за програмою та читайте українською!