Звітний концерт зразкового фольклорного гурту «Ладосвіти»

17 листопада у Хмельницькій дитячій музичній школі №2 відбувся звітний концерт зразкового фольклорного гурту «Ладосвіти» (керівник Ірина Телюх, концертмейстер Володимир Сімон) на підтвердження звання «зразковий».

Колектив був створений у 2010 році з метою виховання національної свідомості дітей та учнівської молоді, вивчення та відродження фольклору як першооснови національної культурної спадщини та розвитку творчих здібностей дітей. До складу ансамблю входить 17 учнів. Завданням колективу є збереження автентичного фольклору, відновлення українських традицій і звичаїв та жива реконструкція народного буття.

Одягнені у старовинні народні строї, які носили ще наші пращури, молодша та старша групи ансамблю виконували ліричні, весільні та жартівливі пісні, які збирала керівник колективу у різних селах нашої рідної Хмельниччини під час багаторічної експедиційної роботи. Неймовірний захват у гостей концерту викликав запальний танок «Ойра Воробіївська». Концертна програма нікого не залишила байдужим. Колектив звучав емоційно, виразно і водночас м’яко, задушевно.

Зразковий фольклорний гурт «Ладосвіти» подарував глядачам справжній феєрверк гарного настрою та приємних вражень.


Хмельницький цікавий



Майстерклас до Великодня



"Читати, щоб бути в тренді": як пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання