Презентація Хмельницького літературно-публіцистичного альманаху «Слово єднає!»

30 вересня о 15.00 у сквері ім. Т. Г. Шевченка відбудеться презентація Хмельницького літературно-публіцистичного альманаху «Слово єднає!». Це фінальний захід міського літературного марафону «Читай українською», який проходив у рамках святкування Дня міста Хмельницького.

Альманах видано за Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською». Видання складається з матеріалів про всі літературні спілки, міські заклади культури,  що брали участь у заходах фестивалю «Слово єднає!» протягом 2015-2017 рр.; містить художні твори місцевих письменників, гостей фестивалю та короткі біографічні відомості про них.

Під час презентації альманаху «Слово єднає!» відбудуться урочистості, присвячені Всеукраїнському дню бібліотек, виставка-ярмарок книжкової продукції місцевих видавництв та книгарень, автограф-сесія подільських літераторів, експозиція «Місто Хмельницький на сторінках газети «Проскурів»», книжкова виставка з фондів центральної бібліотеки «Барви подільського слова».


Літературний марафон «Читай українською» тривав з 18 по 30 вересня включно. Протягом двох тижнів у всіх бібліотеках-філіях Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи проходили презентації літературних новинок та зустрічі з місцевими літераторами. За два тижні відбулося близько тридцяти заходів, учасниками яких стали понад 100 літераторів та майже 800 глядачів – поціновувачів українського літературного слова.