Анатолій Ненцінський презентував нову книгу

26 вересня у центральній міській бібліотеці відбулася презентація книги члена міської організації Національної спілки письменників України Анатолія Ненцінського «Побачення з собою». Захід – частина міського літературного марафону «Читай українською», який завершується 30 вересня.

«Побачення з собою» – це одна з книг, виданих за Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською». За неї автор удостоєний Хмельницької обласної літературної премії імені М. Федунця.

До видання увійшли твори, написані Анатолієм Ненцінським упродовж 2014-2017 років. А у циклі «Алгоритми від руки» автор дав нове життя і тим віршам із попередніх збірок та роману «Комаргород», які суголосні теперішньому часові. «Комаргород», для прикладу, написав у 1990, надрукував у 1991, переписав у 1992, а потім знову – у 2018, бо, як зазначає пан Анатолій: «прийшли нові часи, незалежність, і я побачив одного із своїх героїв по-іншому».

Анатолій Ненцінський пояснив свій резонансний вибір на користь прозового стилю: «Я почав писати без усяких стовпчиків, аби говорити з читачем».

Презентацію відвідали колеги автора – Петро Маліш, Віталій Міхалевський, Степан Шкапій, Йосип Осецький, Віталій Матеуш.

Петро Маліш, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України, відзначив: «Ця книга охоплює великий відрізок часу. Автор не пише про князів, він опустився, описуючи історію, до низів, до села. Змальовуючи нам своїх односельців, відтворює маленьку історію великих людей. Книжка схожа на літописні штрихи села, тут сконденсовано різні століття. І все це вільною поетичною рікою.

Це ознака великого таланту – так багато римувати. Є поети-горобці, а є поети-ластівки, які літають високо. Анатолій Ненцінський – поет-ластівка, і цим його стиль відрізняється від інших».

Подільський композитор Іван Пустовий підготував музичний дарунок для пана Анатолія.

Повідомляємо, що у читальному залі Хмельницької міської центральної бібліотеки діє книжкова виставка «Повернення до витоків», де представлено твори Анатолія Ненцінського з фондів Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи.