Літературна спілка «Поділля» до свого 25-річчя видала альманах

27 вересня у центральній міській бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи відбулася презентація часопису Хмельницької міської літературної спілки «Поділля»  – «Літературна громада».

Альманах надруковано за кошти, передбачені Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською».

Презентація «Літературної громади» відбулася у рамках міського літературного марафону «Читай українською». Видання присвячено 25-річчю з часу заснування спілки. Включає у себе поезію, прозу, публіцистику та літературну критику.

У презентації взяли участь представники виконавчого комітету Хмельницької міської ради, подільські письменники, народні артисти України – Микола Балема та Володимир Смотритель, мистецтвознавець Людмила Рожко.

Заступник Хмельницького міського голови Галина Мельник у передмові до видання відзначила: «Приємно, що доробки відомих на Хмельниччині поетів, прозаїків, журналістів все більше наповнюються українським змістом. У цих творах – біль за долю України, її справжню незалежність та мир».

У читальному залі бібліотекарі напередодні підготували книжкову виставку «Літературними стежками спілки «Поділля»», її відзначив Кузіна Борис: «Коли дивлюсь на виставку, то ніби зустрічаюся зі старими друзями... Приємно, бо ці люди залишили глибокий слід в історії літератури Поділля. У свій час вони формували громадську думку».

Літературна спілка «Поділля» наповнює життя Хмельницького мистецьким змістом, духом творчості, силою поетичного слова. Альманах «Літературна громада» став яскравим тому підтвердженням.


Хмельницький цікавий



Майстерклас до Великодня



"Читати, щоб бути в тренді": як пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання