Літературна спілка «Поділля» до свого 25-річчя видала альманах

27 вересня у центральній міській бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи відбулася презентація часопису Хмельницької міської літературної спілки «Поділля»  – «Літературна громада».

Альманах надруковано за кошти, передбачені Програмою підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською».

Презентація «Літературної громади» відбулася у рамках міського літературного марафону «Читай українською». Видання присвячено 25-річчю з часу заснування спілки. Включає у себе поезію, прозу, публіцистику та літературну критику.

У презентації взяли участь представники виконавчого комітету Хмельницької міської ради, подільські письменники, народні артисти України – Микола Балема та Володимир Смотритель, мистецтвознавець Людмила Рожко.

Заступник Хмельницького міського голови Галина Мельник у передмові до видання відзначила: «Приємно, що доробки відомих на Хмельниччині поетів, прозаїків, журналістів все більше наповнюються українським змістом. У цих творах – біль за долю України, її справжню незалежність та мир».

У читальному залі бібліотекарі напередодні підготували книжкову виставку «Літературними стежками спілки «Поділля»», її відзначив Кузіна Борис: «Коли дивлюсь на виставку, то ніби зустрічаюся зі старими друзями... Приємно, бо ці люди залишили глибокий слід в історії літератури Поділля. У свій час вони формували громадську думку».

Літературна спілка «Поділля» наповнює життя Хмельницького мистецьким змістом, духом творчості, силою поетичного слова. Альманах «Літературна громада» став яскравим тому підтвердженням.