Круглий стіл «Військові підрозділи і формування у Проскурові в період Української революції 1917-1921 років»

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у науковому круглому столі «Військові підрозділи і формування у Проскурові в період Української революції 1917-1921 років», який проводить музей історії міста Хмельницького 11 жовтня 2018 р. о 14.00 за адресою вул. Проскурівська, 30. Захід відбуватиметься за підтримки Хмельницької міської ради та управління культури і туризму Хмельницької міської ради.

У програму проведення круглого столу включені доповіді провідних науковців України та області, зокрема Артема Папакіна, кандидата історичних наук, асистента кафедри історії Центральної та Східної Європи Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Миколи Кабачинського, доктораі сторичних наук, професора Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького та інших.

До участі в науковому круглому столі також запрошені викладачі вищих навчальних закладів, науковці, фахівці-практики, вчителі, студенти.

Тематика круглого столу охоплюватиме широке коло всіх військових процесів, військових операцій, озброєння, командирських кадрів, підготовки особового складу, тактики бойових дій у хронологічних  межах періоду Української  революції 1917-1921 років у Проскурові та Подільській губернії. Захід проходитиме під патріотичним гаслом «Петлюрівці, Січові стрільці, Гайдамаки, Чорні запорожці, Вільне козацтво – збройний символ українського безсмертя» та відкриватиме нові сторінки історії міста доби Української революції.