Різдвяний вертеп

17 грудня у  Хмельницькій ДМШ №2 відбувся концерт зразкового дитячого фольклорного гурту "Ладосвіти" та молодіжного фольклорного гурту "Ладовиці" - "Різдвяний вертеп". Як зазначила керівник цих колетивів Ірина Телюх:  - "Всі ми тут зібралися, щоб підготувати душу до одного із найвеличніших свят людства - Різдва Христового".

За давніми традиціями молодь завжди збиралася на годенки (посиденьки), щоб поспівати колядки, підготуватися до Різдва, Меланки та Кози.

До уваги глядачів було представлено театралізовані виступи старшої групи, яка відтворила на сцені Вертеп та молодшої групи колективу, що відобразила особливості обряду Меланки. 

Лялькові персонажі та костюми для вистав були виготовлені сумісно батьками та учнями класу фольклору. Особливу подяку викладач Ірина Телюх оголосила художниці Оксані Мазур, Людмилі Цвігуновій та Орисі Косенко.

Усі виступи відбувалися під супровід ансамблю українських народних інструментів: баян (Олег Бубнов), сопілка (Дар’я Цвігунова) та скрипка (Катерина Д’яконова).

Присутні в залі насолоджувались різдвяними пісніями "Слава Рожденому младенцу святому", "Ой під вишнею", "Ой ходила  базина", "Щедрий вечір ", "А Божая Мати по світу ходила", "Породила Діва сина".

На кінець свята, за традицією, фольклорні колективи увіншали усіх присутніх композицією "Многая літа", тим самим побажавши гостям та учасникам свята усього найкращого у Новому році.