Персональна виставка «Мій Світ» Агнеси Бужановської

30 листопада в стінах Хмельницької дитячої школи мистецтв відкрилася персональна виставка «Мій світ» учениці 7-го класу образотворчого відділення викладача Цвігун А.В. – Бужановської Агнеси.

Юна художниця презентувала глядачам понад пів сотні різнопланових творів, серед  яких переважають живописні марини.

«Морський пейзаж – моя найулюбленіша тема, – зізнається Агнеса, – захоплююсь картинами І. Айвазовського, книжками та фільмами про морські пригоди. Можливо, це відлуння з раннього дитинства, коли ми жили в Одесі…З мамою і бабусею, які нажаль тепер не зі мною, часто ходили на море….»

Світ Агнеси яскравий та радісний. Поряд з живописними роботами представлені графічні портрети, декоративні та рельєфні композиції.

«Попри всі життєві негаразди, –  говорить викладач Алла Василівна, – Агнеса великий  оптиміст, для неї малювання і природня потреба, і оберіг». В представленій композиції небайдужий глядач побачить юнацькі поривання, творчі пошуки свого «Я», становлення особистості. Виставка – це перші підсумок, можливість перейти до наступного етапу.

«Цією виставкою, – говорить мисткиня – я хотіла повідомити всім людям прилеглим до моєї долі, що в мене все гаразд, що я неодмінно стану художником. Як і мріяла моя мама».