У центральній бібліотеці Хмельницького відбувся вечір українського романсу

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови у літературно-мистецькій вітальні центральної міської бібліотеки 22 лютого пройшов вечір українського романсу «Сьогодні муза править в серці бал». Такий мистецький вечір стає уже традиційним для нашого міста.

    

«Сучасна епоха з її шаленим ритмом життя надзвичайно виснажує людину. І саме у вічному – мистецтві – ми знаходимо заряд позитиву та романтичного настрою. Необхідною була і є музика, поєднана із поезією серця. Найкраще вона звучить в українському романсі», – відзначають організатори.

На вечорі романсу для хмельничан звучали класичні твори та композиції сучасників, зразки українського фольклору та пісні на слова Івана Франка, Дмитра Павличка і Ліни Костенко. Музичну частину заходу доповнили розповідями про історію українського романсу загалом та окремих творів, які виконали на мистецькому вечорі, зокрема.

Захід недаремно присвятили романсу. Він, за словами учасників, є одним з найшляхетніших жанрів музично-поетичного мистецтва, правдивим витвором людського таланту, що здатен повною мірою стати для людей джерелом краси, ніжності, добра та гармонії.

На заході зразки жанру для містян виконували юні та вже досвідчені артисти. Це викладачі й учні музичного відділення Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга»: вокальний ансамбль «Консонанс» (керівник Ірина Красовська), дует гітаристів (Олександра Галкіна та Анастасія Ільчук), викладачі вокально-хорового відділу – Людмила Будім та Тетяна Міцель, учні – Посонська Ольга та Савчук Максим, ансамбль народної пісні «Джерельце» та інші. Також участь взяв ансамбль «Подільські явори» Центру національного виховання учнівської молоді.