У Книжківцях – весну зустрічали «Масляна»

3 березня, традиційно, зустрілися жителі мікрорайону Книжківці, щоб за старовинними традиціями відсвяткувати народження «Колодки», хрестини та похорони її все це супроводжується веселими піснями.

То ж на свято «Колодія» на майдані зібралися ветерани, прихожани церкви, гості, молодь.

До свята господарі свята приготували сучасні канапки,  і традиційні млинці, налисники, вареники, запашний трав’яний чай, смачне какао, печиво та цукерки. То ж кожен з присутніх на святі зміг пригоститися у відповідності до своїх вподобань.

Та не «хлібом єдиним» живе людина.

Веселі, запальні, чудові пісні подарували присутні на святі учасники гурту «Книжківчанка» (худ. керівник Радецький  Олексій) до їх виступу долучилися всі учасники свята . Хоровий колектив більше 5 років діє при місцевому клубі «Кнжківці» (директор Стадник Микола), та є активним учасником всіх заходів, які проводяться у мікрорайоні та місті.

Традиційно до свята долучився  депутат  міської Ради  Болотніков Сергій  разом із усією своєю родиною, заодно привітали із 50-річним ювілеєм голову комітету самоорганізації населення Зіменко Оксану, активну учасницю гурту  і з 55-річчям нашу матушку Любов, якей вони відзначили саме у цей день.

Присутні долучилися до вітань оплесками. Тож кілька годин на майдані лунали чудові українські народні пісні, у супроводі народних інструментів, які додали настрою кожному з присутніх на святі.

І це звичайно дуже добре, що в наш доволі не простий час люди знаходять час для хвилин радості і душевного відпочинку, не  шкодуючи власного часу для організації таких заходів.