Відкриття виставки фотографій “Те, що об’єднало – очима “Гайдамаків”

Хмельницький музей-студія фотомистецтва запрошує на відкриття виставки фотографій “Те, що об’єднало – очима “Гайдамаків”, яке відбудеться 7 грудня о 16:00.

ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки» творче об'єднання співаків, музикантів, поетів, художників, танцюристів, журналістів, фотографів  усіх творчих і небайдужих людей, що об'єдналися на волонтерських засадах у квітні 2014р. в організацію "Мистецька подільська сотня". Зміст  діяльності  благодійні концерти з метою матеріальної, фінансової і моральної підтримки українських військових на всій території України. Концерти відбувались у військових частинах, шпиталях, на навчальних полігонах. Як у закладах культури, так і просто неба організовувались благодійні концерти, де збирали кошти на потреби військових та їхнє медичне лікування. Один із таких вуличних благодійних концертів "Гайд-парк" на Проскурівській став щотижневою, безстроковою акцією. Започаткована одним із учасників сотні співаком Віктором Шайдою перша акціявідбулась восени 2014 року  і триває до сьогодні. Уже понад 80 тижнів поспіль хмельницькі артисти ведуть "свою війну" проти ворога!

 

 

 

У березні 2015року «Мистецька подільська сотня» здійснила перший офіційний візит у зону АТО до міста-побратима Старобільська. З того часу митці-волонтери щомісяця їздять на схід, везуть з собою продукти, засоби гігієни, медикаменти, тактичне  і захисне спорядження, бронежилети, маскувальні сітки, дитячі малюнки тощо... і передають  безпосередньо в руки військовим, медпрацівникам шпиталів, мирному населенню та дітям Донбасу.

Восени 2015 року  «Мистецька подільська сотня», значно розширивши спектр своєї діяльності, створила громадське об'єднання  «Мистецька сотня «Гайдамаки».  Своєю мистецько-волонтерською допомогою сотня охоплює  кілька напрямків благодійності:

●  матеріальне, тактичне та медикаментозне забезпечення військових, які проходять службу  як  у зоні АТО, так і в мирній частині України; фізична та моральна реабілітація АТОшників (в тому числі і за кордоном); юридична допомога в соціальному захисті та оформленні потрібних документів; організація відпочинку для їхніх сімей;

●  підтримка сімей загиблих воїнів: юридична консультація та допомога в оформленні документів; естетичне забезпечення, тобто різнопланові прогулянки з дітьми загиблих воїнів до парків, розважальних центрів, походи в цирк, на концерти відомих артистів; вітання на свята та вручення цінних подарунків;

●  підтримка дитячих будинків та шкіл-інтернатів для дітей з особливими потребами на Донбасі та Хмельниччині;

●  порятунок онкохворих дітей: організація благодійних концертів у місті Хмельницькому та області, залучення бізнесменів, фінансових структур, політиків, засобів масової інформації   з метою збору благодійних коштів на лікування, пошук рідкісних ліків в Україні та за кордоном;

●  організація і участь у багатьох благодійних та екологічних проектах:«Благодійна Хмельниччина –2016»(м. Хмельницький) , спільно з благодійним фондом «Україна 3000»  співорганізатори; всеукраїнський еко-проект «Зробимо Україну чистою разом  2016» (м.Хмельницький), спільно з ГО "Let'sduet Ukraine" – координатори; «Зробимо Україну чистою разом  2017» (м. Хмельницький) – координатори; концертний марафон до Дня прикордонника в місті  Хмельницькому, на вилучені кошти з якого планується закупити реанімобіль для зони АТО  співорганізатори; всенародна, всеукраїнська нагорода «Народний герой-2016» в Хмельницькому – співорганізатори; організація відпочинку в дитячому таборі Угорщини для дітей воїнів АТО, дітей-інвалідів АТО та для дітей загиблих Героїв України (м.Веленце) спільно з Угорським посольством та БФ «Зміцнення громад»  співорганізатори; організація благодійних заходів та концертів на підтримку онкохворого12- річного волонтера Артема Харченка, онкохворого5 -річного Владислава Яворини; спільно з МБФ «Небайдужі люди» організація благодійної ярмарки, акції-марафону «Я людина з великим серцем» на підтримку онкохворого 4-річного Владислава Вороб’я (серпень 2017р); організація благодійного концерту для онкохворих діток гематологічного відділення обласної дитячої лікарні міста Хмельницького «З відкритим серцем» (серпень 2017р); організація благодійних акцій на підтримку важкохворого 12-річного хлопчика Олександра Вишневського та важкотравмованої  Вікторії Барладяну,доньки інваліда АТО; залучення зірок української естради до спілкування з  підопічними для моральної підтримки; організація масового обласного концерту - нагородження до Дня волонтера.

 

 

 

 

 

 

●  робота над створенням молодіжного культурно-патріотичного табору «Гайдамаки»

Загалом за три роки кропіткої волонтерської діяльності було зібрано близько 90 тонн матеріальної допомоги, понад 2 млн.400 тис. грн., які  передано військовим, дитячим будинкам, школам-інтернатам Хмельниччини та школам-інтернатам Донбасу. На допомогу онкохворим дітям та важкохворим було зібрано більше ніж 3 млн. 500 тис. грн.

Роботу ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки» належно оцінили на державному рівні.У Національному  конкурсі "Благодійна Україна -2015" (м. Київ) Громадське об’єднання «Мистецька сотня «Гайдамаки» посіло ІІ місце у номінації “Благодійник – неурядова організація (спільнота)”, у конкурсі "Благодійна Україна -2016" (м. Київ) – отримало диплом за І місце  у номінації «Благодійність у культурі та мистецтві».

Активними учасниками, волонтерами і співорганізаторами  ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки» є менеджер-адміністратор Олександр Попов, Анна Ісламова,  співаки Віктор Шайда, Марина Українець, Катерина Аргунова, Назарій Поляков, Анастасія Гулевата, скрипаль Антон Вараниця, бандуристка Марина Круть, 12- річний співак-гітарист Артем Харченко.  У концертах постійно беруть участь співаки Ігор Кукурудза, Артем Подпалов,  юні сопілкарі Денис та Родомир Кузнєцови, художниця Наталя Степанюк, поети Володимир Сідлецький та Галина Корицька, музиканти Олег Мельник та Віталій Коваль, фотограф Олександр Атерлей, журналістка Тетяна Очеретнюк та бард Ігор Білий.Склад артистів в концертах постійно змінюється. Організатори «Мистецької сотні «Гайдамаки»завжди радо запрошують до співпраці  артистів, волонтерів,  фінансові та політичні структури. ГО « Мистецька сотня «Гайдамаки» є повністю аполітичнною організацією, яка не підтримує жодну з політичних партій чи сторін та співпрацює з кожним, хто має благодійні наміри допомагати потребуючим та має добре, небайдуже серце! 

СЛАВА УКРАЇНІ!!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!