Суперчитачка міста Хмельницького – Юлія Онофрійчук

15 квітня відбувся третій, фінальний, етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019». Як результат: маємо суперчитача міста Хмельницького. Нею стала Онофрійчук Юлія, читачка міської бібліотеки-філії №8. Вона учениця НВО №5.

Нагадуємо, що перші два етапи конкурсу  пройшли у лютому та березні. Участь у них взяло 84-и читачі з 14-и бібліотек-філій Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи та 33-и читачі з 9-и шкільних бібліотек (до речі, конкурс проводився тільки серед учнів сьомих класів). До фінального етапу хмельницької «Книгоманії – 2019» дібралося вісім дітей, які уже до того часу стали переможцями другого туру та вибороли статус «Суперчитач мікрорайону».

Третій етап конкурсу провели у центральній дитячій книгозбірні міста – бібліотеці-філії №12. Складався він із трьох частин:

  • «Читацький щоденник»,
  • «Візитка учасника»,
  • «Юний ерудит».

Також журі оцінювало дописи книголюбів у соціальних мережах, де вони ділилися враженнями від прочитаних книг, розповідали про участь у бібліотечних заходах та демонстрували читацькі відеорозповіді (тривалістю до 2 хв.). Хороший бал отримував той, кому вдавалося заінтригувати глядачів/слухачів, заохотити їх почитати ту чи іншу книгу. Бо саме це – популяризація книги та читання, підвищення рівня читацької компетентності серед дітей – і було основною метою конкурсу.

Особлива гостя і член журі фінального етапу – письменниця, переможниця літературного конкурсу «Коронація слова – 2018» та у минулому  редактор журналу «Однокласник» – Мар’яна Лелик.

Вона поділилася враженнями від конкурсантів у Facebook: «Їхня завзятість, наполегливість, їхні розумні очі й мудрі відповіді – одне з моїх найбільших натхнень за сьогодні! Хвилювалися, підтримували одне одного, виступали, чекали, ділилися радістю й обіймами! І дружно всі вирішили – книжка житиме вічно, хто б там і що б там не говорив!».

Учасники вдячні гостям та вболівальникам. Конкурсну частину фінального етапу відкривав ансамбль барабанщиків «Запальні ритми» учнів ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького», а все свято супроводжували музичні подарунки від вихованців ДМШ №3.

Організатори всеукраїнського конкурсу підготували подарунок. Суперчитачка міста Хмельницького Юлія Онофрійчук поїде до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія – 2019», який відбудеться 17-19 травня.