Весна на лелечім крилі, нам несе свої пісні

16 квітня в органній залі Хмельницької обласної філармонії відбувся звітний концерт хору учнів вокально-хорового відділу «Веснянка» (керівник Лілія Петрусь) Хмельницької дитячої музичної школи №2.

Хор «Веснянка» створений у 2010 році. На сьогоднішній день до репертуару хору ввійшли кращі пісні українського пісенного спадку, пісні світової пісенної творчості та сучасні пісні, які різноманітні за стилем виконання та жанровими особливостями. З кожним роком репертуар оновлюється, враховуючи різні смаки та уподобання слухачів, підвищується рівень виконання, вдосконалюється емоційність та артистичність.

Хор «Веснянка» і вокальні ансамблі старших та молодших класів, до складу яких входять кращі учні хору, є найактивнішими учасниками різноманітних шкільних та міських культурно-мистецьких заходів, обласних семінарів. Хор «Веснянка» став окрасою творчих здобутків Хмельницької дитячої музичної школи №2.

Творча співпраця хорового колективу з народним аматорським інструментальним ансамблем викладачів «Експромт» розширила їх можливості, поповнила репертуар новими цікавими творами, відкрила нові горизонти для творчості.

Керівник хорового колективу Лілія Петрусь є не тільки талановитим педагогом, а і чудової виконавицею. Вона є учасницею вокального квартету «Аванта», який є активним учасником мистецьких заходів.

Наполеглива праця і велике бажання бути кращими, допомагаютьколективу долати перешкоди, ставати переможцями конкурсів та фестивалів різних рівнів.

Колектив постійно перебуває у творчому пошуку. Учні займаються з великим задоволенням та бажанням.

Для учасників хору «Веснянка» музика завжди звучатиме у їхніх серцях, а внутрішній душевний камертон буде налаштований на добро і любов.