«Великдень через Збруч»: нову збірку із святкової книжкової серії представили у центральній міській бібліотеці

Презентація збірки оповідань «Великдень через Збруч» 23 квітня пройшла у центральній міській бібліотеці. Її автори – це вісім прозаїків, які мешкають по обидва боки Збруча: Аліна Акуленко, Оксана Почапська, Ольга Саліпа, Тетяна Безушко-Граб, Ерко Красовський, Віоліна Ситнік, Ярослава Матічин та Лора Підгірна. Збірка є продовженням святкової книжкової серії, першою частиною якої було «Різдво через Збруч».

До центральної книгозбірні міста святкову збірку приїхало представити троє із восьми її авторів, а саме: Ольга Саліпа, Тетяна Безушко-Граб та Лора Підгірна, яка, до речі, і є укладачем книжечки.

Ольга Саліпа: «Незважаючи на ту солодку обкладинку, ця книжка примусить вас думати і цінувати те, що маєте. Є щось більше, ніж просто святковий стіл. І це традиції та свята, в яких відобразилася українська історія».  Лора Підгірна теж зауважує, що за виданнями із згаданої серії у цікавий  спосіб можна вчити нашу історію.

Оповідання, що увійшли до нової книжечки, присвячені темі Великодня. За тематикою вони досить різні: від любовних – до повстанських та навіть дитячих. Із анотації: «У цій збірці […] талановиті автори з Надзбруччя знову дарують читачам змогу зазирнути у потаємні куточки душ різних людей, яких, проте, завжди дещо об’єднує – це прагнення жити у злагоді (насамперед, із собою) та з чистою совістю».

Уже очікуваною цікавинкою збірки став святковий стравопис, цього разу – великодній. До нього увійшли автентичні рецепти пасочок і не тільки… Є тут навіть рецепт зіньківської ковбаси. У стравопис вмістили ще й старовинні кулінарні лайфхаки.

Автори обіцяють видати і третю частину книжкової серії.  Нею стане «Покрова через Збруч».

Презентована ж нині збірка «Великдень через Збруч» уже є у центральній міській бібліотеці. Приходьте і читайте!