Лекція-концерт «Барви почуттів у музиці романтизму»

«Де є любов, там є життя»  (М. Ганді)

Саме цими рядками розпочався концерт-лекція «Барви почуттів у музиці романтизму», який відбувся 8 грудня у залі Хмельницької дитячої музичної школи №2. Ініціаторами концерту стали викладачі-піаністи нашого закладу.

У концерті прозвучали видатні шедеври епохи романтизму. Творам цієї епохи притаманні оголення емоцій і почуттів, опис чуттєвості душі людини. За допомогою музичних засобів композитори-романтики намагалися висловити глибину і багатство внутрішнього світу людини, і досконала майстерність викладачів-піаністів школи майстерно втілити це у життя.

Феєричним початком стало виконання перлини романтичної музики «Вальсу cis moll» Ф. Шопена у виконанні викладача Андрія Герасимюка. Польотність музичного образу, витончена мелодика досконало передали сердечні переживання композитора.

Неможливо не відзначити твір Ф. Шуберта «Незавершена симфонія» у блискучому виконанні квартету викладачів у складі: Олени Прохніцької, Катерини Звір, Анжели Гуменної, Надії Корч. Тендітна мрія, сумна тривога, світла надія, жорстока невблаганність життя, яку висловив композитор у творі в повній мірі була передана виконавцями світового шедевру.

«Фантазія-експромт», «Ноктюрн-Es dur», «Перша втрата», «Лісові сценки», «Строкаті листки», «Святки» та багато інших відомих композицій зачаровували своїм звучанням. І вже вкотре стіни ХДМШ№2 вітають слухачів і залюбки дарують їм свято душі.