Відбувся концерт зразкового ансамблю скрипалів «Елегія» Хмельницької дитячої музичної школи №2

29 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, у мистецькому дворику Хмельницької дитячої музичної школи №1 імені М. Мозгового відбувся концерт зразкового ансамблю скрипалів «Елегія» Хмельницької дитячої музичної школи №2 (керівник Тетяна Стан, концертмейстер Андрій Герасимюк).

Ансамбль творчо працює в трьох напрямках: в академічному, народному, естрадному. Важливе місце в репертуарі колективу займають обробки українських народних пісень. Цей доступний і цікавий для дітей жанр є невичерпним джерелом патріотичного виховання підростаючого покоління. У концерті  звучали  як сучасні, так і класичні музичні твори різних жанрів і стилів, українських та зарубіжних композиторів. При підборі репертуару враховувалися різні смаки та уподобання слухачів. Вдало, цікаво та професійно переклади та аранжування творів зроблено Андрієм Герасимюком.

У концертній програмі зразкового ансамблю скрипалів «Елегія» також  взяв участь дитячий інструментальний ансамбль під керівництвом викладача Віктора Довбіуса. Творча співпраця цих двох колективів розширила їхні можливості, відкрила нові горизонти для творчості.  

Виступ ансамблю скрипалів продемонстрував прекрасні виконавські навички ансамблевого музикування та подарував слухачам приємні враження.