У День міста музейники знайомили хмельничан з диво-людьми родом з Проскурова

Оригінальну пізнавальну локацію до Дня міста підготували для хмельничан і гостей обласного центра працівники музею історії міста Хмельницького. Лаконічна інтерактивна експозиція «Хмельницькі диво-люди» розташувалася у пішохідній зоні вулиці Проскурівської в самому епіцентрі розважальних подій поблизу музею. Виставкові стенди, виконані в єдиній коміксованій концепції Дня міста, у легкій та невимушеній формі розповіли про неймовірних уродженців Проскурова, які залишили по собі неабиякий слід не лише в історії нашого міста, а й свого часу стали всесвітньо відомими фахівцями кожен у свої галузі.

Музейники завзято ділилися власними знаннями з гостями виставки, які не приховували свого здивування.Таким чином, багато хто з допитливих перехожих дізнався про пулітцерівську лауреатку Аріель Дюран, винахідника голографії Михайла Дейгена, засновника мікрохірургії ока Святослава Федорова, геніального інженера-конструктора та будівника найвищої в світі високогірної залізниці в Перу Ернеста Маліновського, всесвітньо відомого психотерапевта Анатолія Кашпіровського, повстанського кобзаря та героя УНР Костя Місевича, останнього проскурівського міського голову доби УНР Миколу Сікору, який у скрутні для міста часи запровадив та ввів в обіг проскурівську бону, та, власне, "винуватця" нинішньої "супергероїчної" концепції Дня міста Джека Лейбовиця - одного з творців Супермена та Бетмена. І всі ці значущі для світу імена пов'язані з історією саме нашого міста.

Не оминули "засвітитися" на світлинах поряд з пізнавальними історичними "коміксами" музейників і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, і начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, і директорка музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш, і головна спеціалістка управління культури і туризму Хмельницької міської ради Анна Єрондаєва та чи не найголовніша дійова особа свята - Хмельмен, який охоче позував зі створеними до цієї події коміксами про казково-літописне уособлення міста Хмельницького - Хмельвіль.

  

Святкову реальність музейної локації вдало доповнювали 3-D-окуляри, якими міг скористатися кожен бажаючий, та інтерактивний екран з виходом на висоту пташиного польоту над нашим чарівним містом над Бугом.

Зауважимо, що це лише одна локація! Ось таким незабутнім, казковим, фантастичним, пізнавальним, яскравим і цікавим залишиться в історії нашого міста цей чудовий День міста-2019, а ми, музейники, збережемо ці неймовірні спогади сьогодення для наступних поколінь, адже - щодня новий - Хмельницький щодня творить свою славну історію. І це робимо ми з вами, хмельничани, - своєю працелюбністю, своїм завзяттям, своєю креативністю, своїм життям.