Педагогічний марафон "ARTS FOR HEARTS"

Завершив свою роботу І етап Всеукраїнського педагогічного марафону розвитку інклюзивної початкової мистецької освіти «ARTS FOR HEARTS: Одеса-Харків-Львів-2019», що проходив наприкінці жовтня у Одесі.

З метою захисту прав дітей з особливими потребами в галузі мистецької освіти, у ньому взяли участь представники мистецьких шкіл з різних куточків України: Одеської, Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

У семінарі-практикумі взяли участь директор ХДШМ "Райдуга" Олена Бондар та директор ХДШО та ДПМ Лідія Нікітюк, яка виступила з доповіддю "Особливі діти в мистецькій освіті" та поділилась напрацюваннями з особистого досвіду та практичними порадами що до впровадження інклюзивної освіти в мистецькій школі.

Учасниками семінару піднімались питання філософії інклюзії як чинника створення сучасних умов для розвитку творчих здібностей дітей з особливими потребами, розвитку дітей з порушенням мислення, використання музикотерапевтичних технологій у мистецькій школі за умов інклюзивного навчання, створення позитивної загальної психологічної атмосфери, організація інклюзивного навчання в школі за різними спеціальностями та ін.

В рамках марафону були проведені майстер-класи викладачів мистецьких шкіл Одеси та Миколаєва, які презентували власні методики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, зокрема, на уроках фортепіано, скрипки, акордеону, сольного співу.

  

Згодом марафон пройде в Харкові та Львові.