Життя коротке, мистецтво – вічне

12 листопада у Хмельницькій дитячій музичній школі №2 відбувся концерт, присвячений 110-ій річниці від дня народження Анатолія Кос-Анатольського – українського композитора, автора опер, оперет, балетів, пісень, фортепіанної музики, вокально-симфонічних та хорових творів. Та найбільшу славу йому принесли його солоспіви, які слухачі називали солов’їними романсами.

З великою насолодою композитор писав твори для дітей, в яких передавав чарівну красу рідного краю з його неповторною природою, життя дітей, їх мрії і сподівання.

У своїх солоспівах композитор довірливо розмовляє з слухачами, розповідає про красу життя і чистоту людських відносин. Слухач вірить йому, сумує і радіє разом з ним.

  

У концерті взяли участь учні вокально-хорового відділу Кирилюк Софія, Хміль Ярослав, Басюк Вікторія та вокальний ансамбль хлопчиків «Чорнобривці» (викладач Ірина Гнаткова, концертмейстер Катерина Звір); Ковальчук Юлія, Хилобока Діана, Решетнік Софія (викладач Марія Айдемірова, концертмейстери Анжела Гуменна та Надія Корч); Баранов Любомир, вокальний дует у складі Коваль Вероніки і Череватої Еріки та зразковий вокальний ансамбль «Веселі нотки» (керівник Тетяна Килимник, концертмейстер Оксана Богданова); вокальний дует у складі Дробної Дарини та Кисильової Каріни, вокальний дует у складі Федоровської Валерії та Куян Роксолани, вокальний ансамбль «Іскринка» (викладач Лілія Петрусь, концертмейстери Олена Прохніцька та Надія Корч).

«Життя коротке, мистецтво – вічне» – ці слова часто повторював Анатолій Йосипович Кос-Анатольский. І напевне тому, що музика була для нього понад усе. Композитор створив шедеври, якими ще багато років будуть захоплюватись поціновувачі музичного мистецтва.