40-річний ювілей відсвяткувала Хмельницька дитяча музична школа №2

Величне мистецтво музики, що веде нас до світу прекрасного. Іноді – спонукає до боротьби з несправедливістю, а іноді – грає на тонких струнах душі. Адже мова музики універсальна, незалежно від національності, релігії чи художніх вподобань. Вона бентежить серця та зігріває якимось магічним теплом.

Саме в такій особливій атмосфері, напередодні калейдоскопу новорічних свят, 20 грудня в органному залі філармонії відбувся урочистий ювілейний концерт з нагоди 40-річчя Дитячої музичної школи №2.

Завдяки злагодженій роботі керівників та викладацького колективу позаду залишились чудові 40 років досвіду та плідної праці, зіграні сотні концертів та виступів, запалений вогник любові до музики у серцях вдячних учнів та батьків.

В своєму вітальному слові директор школи подякувала всьому викладацькому колективу за відданість своїй справі, батькам – за активну участь в житті школи, учням – за наполегливість та високі досягнення в навчанні, штатним працівникам – за збереження добробуту та щоденну працю. Також Галина Анатоліївна відзначила та щиро подякувала за активу підтримку та допомогу міській владі, адже протягом останніх трьох років школа зміцнила свою матеріально-технічну базу, провела масштабні ремонтні роботи та утеплення приміщення задля створення комфортних умов навчання.

З вітальним словом та вручення цінних подарунків з нагоди ювілею виступили шановні гості концерту: міський голова Олександр Симчишин, начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, начальник Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Андрій Клименко, голова обласної профспілки працівників культури Микола Луценко, директор Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби Віктор Бернацький та директори закладів культури міста.

Ювілейний концерт став чудовим показом злагодженої, талановитої, креативної та плідної роботи всього учнівського та викладацького складу школи. Традиційно в концерті прозвучали твори видатних композиторів світового та українського музичного мистецтва та сучасні аранжування популярних українських народних пісень.

Яскравими та професійними стали виступи зразкових учнівських колективів, а саме: ансамблю скрипалів «Елегія» (керівник Тетяна Стан, концертмейстер Андрій Герасимюк), фольклорного гурту «Ладосвіти» (керівник Ірина Телюх, концертмейстер Олег Бубнов), вокального ансамблю «Веселі нотки» (керівник Тетяна Килимник, концертмейстер Оксана Богданова) та хору учнів вокально-хорового відділу «Веснянка» (керівник Лілія Петрусь, концертмейстер Олена Прохніцька). Чудові твори дарували глядачам сольні виконавці концерту – Найда Іван, Венгер Дмитро, Слободян Як, Баранов Любомир та Найда Марія.

Гарного настрою додавали вокальний ансамбль хлопчиків «Чорнобривці» (керівник Ірина Гнаткова, концертмейстер Катерина Звір), ансамбль учнів молодших класів вокально-хорового відділу «Іскринка» (керівник Лілія Петрусь, концертмейстер Олена Прохніцька), ансамбль  бандуристів (керівник Людмила Янішевська) та інструментальний ансамбль учнів (керівник Віктор Довбіус, концертмейстер Надія Корч).

Високий рівень майстерності продемонстрували колективи викладачів ДМШ№2: народний аматорський ансамбль викладачів «Експромт», вокальне тріо викладачів у складі Катерини Андрухової, Надії Корч та Лілії Петрусь та квартет піаністів у складі викладачів Інни Аріон, Анжели Гуменної, Катерини Звір та Олени Прохніцької. Ліричною кульмінацією концерту став сімейний дует викладача школи Віктора Довбіуса та випускниці школи 2017 року, студентки Хмельницького музичного коледжу ім. В.І. Заремби, стипендіата Хмельницької міської ради 2017 року Анастасії Довбіус.

Перегорнута ще одна сторінка історії школи, проте вже розпочата її нова мистецька глава. Щиро переконані, що несучи світлу місію виховання творчих особистостей, збереження традицій світового та національного музичного мистецтва Дитяча музична школа №2 працюватиме ще довгі успішні роки, відриваючи та виховуючи скарб людської душі – талант у найвищому його розумінні.