Святкова Різдвяна хода у Хмельницькому

11 січня на центральній вулиці міста відбулася святкова різдвяна хода, у якій брали участь фольклорні гурти закладів культури міста та колективи департаменту освіти Хмельницької міської  ради.

Різдво – одне з найбільших християнських свят, що наповнює наші серця сподіваннями, радістю та зігріває душі величальними колядками і віншуваннями. Вже стало доброю традицією у дні різдвяних свят приймати колядників. Щороку від хати до хати ходить українська коляда і колядує поміж людьми, даруючи усім родинам звістку про народження Сина Божого, добро і радість.

Урочистості та святковості різдвяній ході надавала велика кількість Вифлеємських зірок, за давнім віруванням призначення яких було сповістити людству про народження Божого Сина.

По завершенню різдвяної ходи свято продовжилось на сцені біля головної ялинки міста театралізованим дійством, у якому взяли участь:           

  • зразковий фольклорний гурт «Ладосвіти», керівник – Ірина Телюх (Хмельницька дитяча музична школа №2);
  • фольклорний ансамбль «Вербиця», керівник – Ірина Мазурек та ансамбль народної пісні «Джерельце», керівник – Тетяна Міцель  (Хмельницька дитяча школа мистецтв «Райдуга»);
  • фольклорний ансамбль «Богодар», керівник – Анастасія Жук (Центр національного виховання учнівської молоді);
  • фольклорний ансамбль «Златограйчик», керівник – Злата Маліновська (Хмельницька дитяча музична школа №3);
  • фольклорний ансамбль «Берегиня», керівник – Уляна Сідлецька (Хмельницька дитяча школа мистецтв).      

Тож хай ці різдвяні віковічні колядки принесуть усім добрим людям многії літа у мирі, здоров'ї, достатку і наповнять великою любов'ю кожну оселю, кожну душу і кожне людське серце.