Виставка фотографій «З балкончика» Валерія Дядюри

18 січня о 16:00 у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відбудеться відкриття виставки фотографій «З балкончика» Валерія Дядюри (м. Ромни).

Валерій Дядюра народився 15 травня 1971 року в селі Ріпки, Роменського району, Сумської області. На даний момент мешканець міста Ромни. В шкільні роки, ходивши до шостого класу вперше взяв до рук фотоапарат і з того часу почався відлік пізнання фотографічного мистецтва. В сьогоденні займається різними жанрами комерційної фотографії, але в повсякденній праці не згасає творчий підхід і безмежне кохання до світла й тіні-до фотомистецтва. Брав участь у багатьох обласних, республіканських та міжнародних фотоконкурсах та фотовиставках, має нагороди. Є членом журі республіканських фотоконкурсів. 2013 році прийнятий до Національної спілки фотохудожників України. Член Сумського фотоклубу «Позитив».


«Фотографія для мене є моє життя, а фотоапарати – іграшки, які я весь час не випускаю з рук. Завжди хочеться лишати добрий слід і на своїх фото, фіксувати прекрасні миті життя».


В більшості нашого повсякдення ми всі звикли бачити цей навколишній світ зі звичної нам точки зору. Але є ще багато цікавих можливостей побачити все що відбувається навколо нас з інших цікавих ракурсів, під іншими кутами зору та з різної, нижньої чи то верхньої точки бачення.

«Одного разу, милуючись краєвидами які є в полі зору з мого балкончика я примітив цікавий фотокадр, одного дійства яке відбувалося під будинком. Це мене як фотографа зацікавило. Я швидко взяв фотоапарат і зробив декілька знімків з третього поверху. Переглядаючи відзняті кадри, мені спало на думку чом би не розпочати цікавий проект відзнятого з цієї точки знімання. Так вже шостий рік збираються цікаві моменти, з незвичного ракурсу. Тут є все: різні події життя, форми та образи, світло та тінь…»


За цікавим кадром можна пройти кілометри, а інколи вистачить і зробити два кроки.