Творчі пошуки Марини Дударчук та її учнів

25 січня о 16 годині у виставковій залі ХДШО та ДПМ відбудеться урочисте відкриття ювілейної виставки творів старшого викладача школи Марини Володимирівни Дударчук. Досвідчений педагог, талановита художниця, вона виховала десятки здібних учнів, які продовжують свої творчі пошуки на мистецькій ниві. На виставці представлені роботи 23-х учнів,  які вже або фахово працюють, або навчаються у мистецьких вищих навчальних закладах. Серед них є і ті, що тільки починають знаходити втіху і розраду в мистецтві творення художніх образів, адже вони ще відвідують цікаві, натхненні і повчальні уроки М.В. Дударчук. На свою виставку Марина Володимирівна представила 24 твори, виконані в техніках олійного живопису на полотні та декоративного розпису тканини і темперного розпису на дереві (бересті). Її яскраві, самобутні роботи перевертають увагу правдивістю почуттів, великою любов’ю до людей та всього що їх оточує: це квіти, трави, сонце, небо, зорі та рідне місто. Наповнені високою духовністю, її батики захоплюють чистотою і вражають безпосередністю почуттів.

На виставці експонуються 123 роботи учнів М.В. Дударчук. Вони всі різні, як за видами мистецтва: живопис, графіка, декоративно-прикладні види, дизайнерські розробки різних галузях,  — так і за рівнем досконалості виконання. Ті що працюють фахово, привертають увагу технічним рівнем, а ті, що ще навчаються,  безпосередністю сприйняття світу.

Виставка працюватиме з 26 січня по 10 лютого 2018 року.

 

Довідково: Дударчук Марина Володимирівна народилася 16 січня 1958 року в місті Таллінні (Естонія). Закінчила Одеське державне художнє училище ім. М.Б. Грекова (1978 р.), Кам’янець-Подільський національний педагогічний університет (2013 р.). З 1978 року живе у Хмельницькому,  з цього ж року викладає у Хмельницькій художній школі (нині ХДШО та ДПМ). Бере участь у виставках викладачів дитячих художніх шкіл з кінця 1970-х років. Має ряд відзнак за свою творчість та творчість учнів, які постійно беруть участь в міжнародних , всеукраїнських, обласних та міських конкурсах.