Вечір українського романсу «Сьогодні муза в серці править бал»

Упродовж багатьох років із нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови колектив ХДШМ «Райдуга» проводить вечір українського романсу «Сьогодні муза в серці править бал». Минуло року наш мистецький проект підтримав колектив Хмельницької міської центральної бібліотеки на чолі з директором Тамарою Козицькою.

 

Серед багатьох жанрів музичного мистецтва особливе місце займає пісня-романс, в якій оспівується не лише почуття кохання, а й любов до батьків, дітей, рідної землі. Саме через українське слово, яке є кодом нації, ми виховуємо в дітях почуття приналежності до українського етносу, патріотів України.

 

Сьогодні учні викладачів Ірини Красовської, Людмили Будім, Аліни Севак, Ірини Мазурек та Тетяни Міцель виконали романси різного авторства, від народних до сучасних. Це романси на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Олександра Олеся, Андрія Малишка, взірця української сучасної поезії Ліни Костенко.

 

Крім того, вперше в рамках сьогоднішнього проекту у літературно- мистецькій вітальні центральної бібліотеки представлено виставку творчих робіт учнів викладача Олени Закревської «Найперше – музика у слові».

Сучасна епоха з її шаленим ритмом життя надзвичайно виснажують людину. І саме у вічному, найціннішому у всі часи і епохи – мистецтві – ми шукаємо заряд позитиву, бадьорості, романтичного настрою.

У такі хвилини музика душі поєднується з поезією серця у звучанні українського романсу. Тож, сподіваємося, що наш мистецький вечір сповнив кожного вірою, любов'ю і надією!