14 талановитих дітей та 20 провідних митців і викладачів шкіл естетичного виховання отримуватимуть персональні стипендії міської ради

14 юних хмельничан отримали свідоцтва стипендіатів міської ради 2018 року. Таку ж нагороду вручили й дорослим талановитим городянам. Впродовж року, кращі з кращих, юні музиканти, співаки, танцівники, художники та їх педагоги отримуватимуть стипендію з міського бюджету.

 

Персональні стипендії по 880 грн. щомісяця отримають ті майстри, чия творча робота здобула широке визнання і служить збагаченню духовності та примноженню культурних цінностей. Разом з викладачами винагороди міської ради у 2018 році отримають і талановиті діти, переможці різноманітних конкурсів, за досягнення в музичному (вокальному та інструментальному), хореографічному, театральному, образотворчому та декоративно-прикладному жанрах. Розмір їх щомісячної стипендії становитиме 528 грн. На ці потреби в міському бюджеті передбачено понад 270 тис. грн.

 

Свідоцтва стипендіатам Хмельницької міської ради 2018 року в урочистій обстановці вручив міський голова Олександр Симчишин.

 

Очільник міста подякував учасникам зустрічі за їх наполегливу творчу працю та висловив сподівання, що стипендії міської ради стануть певним стимулом для їх подальших творчих успіхів.

«Вітаю усіх з тим, що ви цього року визнані найкращими серед мистецької спільноти, яка рухається вперед, розвивається, демонструє з кожним роком, з кожним місяцем все кращі і кращі успіхи. Кожен загальноміський захід, який проводить управління культури і туризму, і в яких і ви берете участь, є кращим від попереднього, - зазначив міський голова Олександр Симчишин і пообіцяв максимально підтримувати талановитих людей міста. - Розмір стипендії буде зростати впродовж року, і це буде стимулом для тих, хто цього року є стипендіатом, залишатися ними і в наступному. Ми будемо збільшувати розмір стипендії і для дітей, і для викладачів. Розуміємо, що кожна людина, даруючи мистецтво, займаючись мистецькою справою, має отримувати моральне і матеріальне задоволення. Тоді і муза швидше приходить і бажання більше працювати».

 

Хмельницька письменниця, журналіст Наталія Горденко нагороджена Подякою міської ради за особистий внесок у розвиток національної патріотичної літератури та значні творчі зусилля у виданні книги «Життя, віддане за Україну».

«Нам довелося бути партнерами проекту з виходу першого тому дуже хорошого і якісного твору – книги «Життя, віддане за Україну» про наших героїв, фактично кожна сторінка – це окрема книга. Читаючи її, знаючи багатьох з тих, про кого написано, мене ця книга захопила. Дякую Наталії В’ячеславівні за те, як вона виклала історію життя наших героїв. Наразі починаємо роботу над другим томом, робитимемо усе можливе, аби пам’ять про наших героїв жила в поезії та прозі».

Відповідно до розпорядження міського голови стипендіатами Хмельницької міської ради 2018 року стали обдаровані діти міста Хмельницького:  Білоус Ілля, учень Хмельницької дитячої музичної школи №2; Божок Іванна, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв; Бужановська Агнеса, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв;  Граділь Ростислав, учень Хмельницької дитячої школи мистецтва; Дзивульська Ольга, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга»; Загарай Маргарита, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв; Єрьоменко Кіра учасниця ансамблю сучасного танцю «Данс-центр»; Клюєв Єгор, учень Хмельницької дитячої музичної школи №1 ім.М.Мозгового; Коваленко Яна, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга»; Олійник Олександр, учасник зразкового ансамблю танцю «Калина» Центру національного виховання учнівської молоді; Погребнова Дар'я, учениця Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; Хатько Катерина, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга»; Чернюк Анна, учениця Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга»; Шуфляк Дмитро, учень Хмельницької дитячої школи мистецтв.

Згідно з рішенням №3 20 сесії Хмельницької міської ради від 31.01.18 року стипендії Хмельницької міської ради 2018 року призначені провідним митцям та викладачам шкіл естетичного виховання.

 

Інформація з сайту Хмельницької міської ради