Виставку робіт Володимира Півня представили у книгозбірні

Презентація виставки робіт відомого українського художника Володимира Півня пройшла у Центральній публічній бібліотеці. Її провели 23 серпня — напередодні та з нагоди Дня Незалежності України. Експозиція здобула назву «Вони виборювали нашу незалежність».

Учасникам мистецького заходу в книгозбірні представили портрети відомих особистостей, які зробили неоціненний вклад у становлення нашої незалежності. Також тут пропонували знайомитись з біографією славетних українців.

На питання «Кого і чому зобразив художник?» автор відповів: «Я просто багато читав про нашу історію, дійшов до хрестоматійної думки, що історію творять конкретні люди. І це не тільки практики, а й теоретики. Саме до цього представленого сьогодні десятка увійшли теоретики. Це і Міхновський, і Донцов, і Бандера. Адже практики без теоретиків можуть діяти сліпо, а теоретики ж показують вектори, обґрунтовують. Вони мотивацію дають — за що боротися. Тому й представлені саме ці конкретні люди».

На зустрічі поговорили про кожного, хто постав на портреті виставки. А пан Володимир зачитав вірш «Дух і воля незалежності», який написав у переддень презентації. Поезія тематично відображає суть експозиції.

Доповнили бібліотечну подію музичними композиціями. Те, що звучало нині, кожною ноткою прославляло нашу рідну державу, її відважний та волелюбний народ, надзвичайну красу українських земель.