«Марафон на колесах» пройшов у селах громади

Літературний марафон «Слово єднає — перемогу наближає» 22 вересня завітав до сіл Хмельницької громади. Адже грандіозну творчу подію, котра традиційно триває у вересні протягом двох тижнів, організовує Централізована бібліотечна система, а до її складу, окрім міських, входять і сільські бібліотеки.

Тож у цю п’ятницю літературний марафон помандрував до Олешина та Водичок. Спочатку діти зустрілися з подільськими поетами в Олешинській гімназії. На подію, організовану тамтешньою книгозбірнею (філія №24), приїхали Віталій Міхалевський, Степан Шкапій та Людмила Рудковська.

Їхня творчість така барвиста, натхненна, але разом з тим зовсім різнопланова. Адже поезія буває різною, як і її автори. Коментують бібліотечні організаторки: «І по-ліричному легко та ніжно, і досить серйозно, коли слово — криця, і весело, коли рима жартує з читачем. Кожен вірш знаходив відгук в дитячих серцях, тому майстри пера "купалися" в оваціях, а на них юні слухачі аж ніяк не скупилися».

Наприкінці ж зустрічі школярі вирішили порадувати гостей-поетів. Тому самі взялися декламувати вірші. Дарунок неабияк розчулив літераторів. Вони точно приїдуть до чудової дітвори ще не один раз.

Наступною зупинкою «Марафону на колесах» була Водичківська гімназія. До неї на зустріч з поетами збіглися активні користувачі місцевої бібліотеки (філії №27). «Кожна така зустріч для мешканців невеликого села — неабияка подія. Про це свідчать допитливі оченята дітей, захоплені обличчя дорослих та бурхливі аплодисменти», — стверджують присутні.

Віталій Міхалевський потішив своєю ліричною поезією, Людмила Рудковська захопила увагу патріотичними віршами, а Степан Шкапій повеселив зал гумористичними творами, проте кожен зрозумів, що за веселими рядками ховається глибокий зміст.

Особливим гостем на цьому святі був Леонід Мазур, який народився у Водичках. У його виконанні прозвучала «Вишиванка» (на слова Віталія Міхалевського), а також інші пісні. Кожна торкалася глибоких струн душі... Діти теж не забарилися: підготували для митців вірші, запальні танцювальні номери та патріотичні пісні.

А ви, друзі, пам’ятайте, що рідним словом, щирою українською піснею ми стверджуємо нашу міць та наближаємо спільну перемогу!