Україна переможе

«Україна переможе» — таку назву мав ювілейний концерт поета-пісняра Ігоря Білого, який відбувся у Хмельницькій школі мистецтв.

Ігор Білий — хмельницький поет-пісняр, в якого одне крило — поетичне, друге — пісенне. Музика та слово переплелись мистецьким мереживом та народили в його душі велетенську силу емоційного впливу на людей. Його творчістю захоплюються, його цитують.

Як автор-виконавець Ігор Білий відбувся у 42 роки. Сьогодні у його творчому доробку понад 400 пісень та п’ять виданих альбомів: «Вірую», «Народжуватись в 42», «Я — не лялька», «Пісні народжені війною» та інші. Вони миттєво розійшлися, перетнувши кордони України й опинившись у США, Австралії, Німеччині, Іспанії, Португалії, Польщі, Італії.

Ігор навчався в Кам’янець-Подільському педагогічному інституті імені Івана Огієнка на факультеті фізичної культури та спорту, а з 1989 року — викладач фізичної культури в СЗОШ №6 (зараз — ліцей № 6 імені Назара Макаренка). І завжди поряд з ним його подруга — гітара.

Сьогодні, у свої 60, він кавалер ордену В’ячеслава Чорновола, лауреат міських премій ім. Богдана Хмельницького та Якова Гальчевського, має відзнаки Президента України за гуманітарну участь в АТО, лауреат багатьох фестивалів авторської пісні.